skip to Main Content

Harvinaissairauksien päivä

Kansainvälistä harvinaissairauksien päivää vietetään joka vuosi helmikuun viimeisenä päivänä. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta harvinaisista sairauksista ja vammaryhmistä ja näihin liittyvistä haasteista. Tänä vuonna päivää vietetään karkauspäivänä 29.2.2020.

Suomessa Harvinaiset-verkosto (harvinaiset.fi) toimii valtakunnallisena harvinaistyötä tekevien sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöverkostona. Harvinaiset-verkosto on viime vuosina järjestänyt harvinaissairauksien päivän tilaisuuksia yhteistyössä eri kumppaneidensa kanssa.

Vuonna 2019 järjestettiin Harvinaissairauksien Tietotoriviikko, jonka aikana kaikissa yliopistosairaaloissa pidettiin Tietotori-tapahtuma. 22q11 Finland osallistui tapahtumiin Oulussa, Tampereella, Turussa ja Helsingissä.

Vuonna 2020 harvinaissairauksien päivän ohjelmassa on esimerkiksi:

 • Harvinaismessut Helsingin Musiikkitalolla la 29.2. klo 10-16.
  Myös 22q11 Finland osallistuu päivän tapahtumaan. Tervetuloa tapaamaan meitä! Paikalla Satu Salmi ja Petriina Munck.
  Lisätietoa: harvinaiset.fi -sivustolta
 • Harvinaissairauksien päivän tapahtuma Myllyssä (Olohuone), Raisiossa la 29.2. klo 10:30-14:30. 22q11 Finland osallistuu Myllyn tapahtumaan. Tervetuloa tapaamaan meitä myös Raisioon! Paikalla ovat Outi Annala ja Tiina Luhtala.
  Lisätietoa: harvinaiset.fi -sivustolta
 • Tays-kohtaamispaikka Tampereella, keskussairaalan pääaulassa ma 2.3. klo 9-13. 22q11 Finland osallistuu myös Taysin tapahtumaan. Tervetuloa tapaamaan! Paikalla on Merja Läykki.
  Lisätietoa: harvinaiset.fi -sivustolta
 • sekä paljon muita alueellisia tapahtumia, jotka käyvät ilmi harvinaiset.fi-sivustolta.

Tapahtumat ovat hyvin antoisia sekä järjestöille verkostoitumiseen että kävijöille tiedonsaantia silmällä pitäen.

Back To Top